Samla ihop ditt lag eller din träningsgrupp och starta en insamling till barn som behöver ekonomiskt stöd för att kunna idrotta. Det lag/träningsgrupp som samlar in mest pengar vinner en egen lagbuss! Dessutom har vi fina priser som kommer lottas ut bland alla de lag/träningsgrupper som deltar i insamlingen, läs mer om dessa priser nedan.

I sommar kommer Lokala Hjälpen samla in pengar till välgörenhetsinitiativet Skyhöga favoriter. Tyvärr har inte alla barn de ekonomiska förutsättningar som krävs för att kunna idrotta och det är utifrån detta faktum som Skyhöga favoriter verkar.

Skyhöga favoriter är ett välgörenhetsinitiativ som stödjer barn i Västmanland som vill idrotta men som utan ekonomiskt stöd kanske inte har möjlighet att göra det fullt ut. Hos Skyhöga favoriter kan föräldrar till barn mellan 7 och 15 år ansöka om idrottsstöd på 750 kr. Dessa pengar används sedan till en av följande saker:

 • Delbetala medlemsavgift
 • Delbetala cup- eller tävlingsavgift
 • Köpa idrottsutrustning

Initiativet har pågått i två år och hittills har drygt 400 barn fått ekonomiskt stöd.

Nu vädjar Lokala Hjälpen om en solidarisk insats från samtliga lag/träningsgrupper (nedan kallat lag) och föreningar runt om i länet, en insats som går ut på att samla in pengar till Skyhöga favoriter så att de kan stötta ännu fler behövande barn framöver. Något som alla lag och föreningar runt om i länet har nytta av på ett eller annat sätt – nu eller längre fram. Insamlingen sker lagvis (ej föreningsvis) och görs via två kanaler:

 • Du som lagledare skickar ett mail till föräldrarna i laget med en länk till en insamlingssida där de kan donera pengar. Insamlingssidan är kopplad till just ert lag så allt som kommer in den här vägen registreras i ert lags namn (tex Västerås IK Fotboll P-08).
 • Du som lagledare anordnar en valfri insamling med laget genom att tex panta burkar. Du samlar sedan ihop pengarna i en klumpsumma och sätter in dem på Lokala Hjälpens Bankgiro och märker betalningen med ert lags namn (samma som uppgetts på insamlingssidan, i vårt exempel Västerås IK Fotboll P-08).

Lokala Hjälpen kommer sedan slå ihop båda dessa kanaler för att få fram det totala belopp som just ert lag samlat in och det lag som samlat in mest pengar kommer vinna en egen 9-sitsig lagbuss för b-körkort! Dessutom kommer alla lag som deltar i insamlingen vara med i en utlottning av:

 • Besök på Prison Island för hela laget (3 lag)
 • En fartfylld helg på Västeråsgården för hela laget (1 lag)

Hela detta initiativ går alltså ut på att se till så att alla barn ska kunna vara med och idrotta – oavsett ekonomisk bakgrund, så vi skulle bli oerhört glada om ni också vill vara med och delta. Fyll i formuläret nedan så kommer vi utifrån era ifyllda uppgifter skapa en insamlingssida åt just ert lag. Denna sida kommer få en www-adress som ni sedan kan sprida till era barns föräldrar, släkt eller vänner. Observera att det går att delta genom enbart denna kanal men vi hoppas såklart att ni även vill anordna en egen insamlingsaktivitet genom att, som sagt, panta burkar eller liknande.

Insamlingen pågår till och med 15/8 och efter detta datum går det inte att samla in mer pengar till ert lags insamlingssida. Senast samma datum behöver även de pengar ni samlat in via egna insamlingsaktiviteter vara inbetalda till Lokala Hjälpens BANKGIRO 5515-8554.

Anmäl ditt lag nedan redan idag, tillsammans hjälps vi åt så att alla barn får möjlighet att idrotta!

Ladda ner/skriv ut PDF

 

Anmälan av lag

  Fakta om bussen

  Märke/modell: MERCEDES-BENZ 111 CDI

  Registreringsnummer: JAR 021

  Årsmodell: 2008

  Mätarställning: 19690 mil

  Antal passagerare: 8 (totalt 9 med chaufför)

  Körkortstyp: B

  Status: Besiktad

  Tidigare ägare: 1