Mathias ”Bissen” Larsson

Ambassadör för Köping & Bandy

Hej Mathias ”Bissen” Larsson här!

Idrotten har varit mitt liv från jag var 6-7 år. Mellan 7-15 års ålder provade jag väldigt många olika idrotter, jag spelade fotboll, tennis, golf, innebandy, bandy, hockey och har även testat på lite segling och bangolf.

Men jag bestämde mig redan som 7-åring att jag skulle bli elitspelare i bandy, precis som min farfar och pappa. När jag var 15 år valde jag att storsatsa på bandyn då jag blev med i A-laget i KIS och P15-landslaget. Fortsatte ändå att spelade en del tennis och golf på somrarna.

Jag har alltid varit väldigt målmedveten och efter några framgångsrika ungdomsår blev jag som 17-åring värvad till VSK Bandy och där spenderade jag många lärorika år och fick lära mig mycket, även utanför bandyn som det visade sig att jag skulle ha stor nytta av många år senare i livet.

34 år gammal drabbades jag av en stor hjärnskada då ett stort anerysm gick sönder i min hjärna och läckte ut blod som orsakade skador vilket gjorde att jag fick sätta upp nya mål. Den här gången handlade det om att lära mig att gå igen och att hitta motoriken, den som en gång var min styrka, var nu helt borta, mitt liv förändrades över en natt. Enligt läkarna räddade min fysik mig och min inställning att lägga upp målbilder precis som jag lärde mig i idrotten.

Så mitt idrottande har skapat mig till den jag är och dessutom har den räddat mitt liv!

/Mathias ”Bissen” Larsson, stolt ambassadör för Skyhöga favoriter.

Mathias ”Bissen” Larsson

Meriter:
3 SM-Guld
1 SM-Silver
2 Europa Cup-Guld
1 World Cup-Guld
U-23 landskamper
3 NM-Guld J-landslaget
1 VM-silver J-landslaget
1 NM-Guld P-landslaget
Årets Pojkspelare i Svensk bandy 1991
Årets insamlare i Sverige 2013
Årets Bandyprofil i Sverige 2014