Dennis Rasmussen

Ambassadör för Surahammar & Ishockey

När jag var liten så testade jag många sporter. Bland annat tennis, fotboll, golf, innebandy, bandy och hockey. Förutom de organiserade sporterna så ägnades ”fritiden” mest åt landhockey eller annan spontanidrott. Idrott, tillsammans med familj och vänner, var och är fortfarande det bästa jag vet.

Idrotten betyder allt för mig egentligen. Den har till stor del format mig till den person jag är idag och dessutom har den gett mig glädje, drivkraft, kreativitet, moral, empati osv. Jag har blivit uppfostrad i hur man beter sig mot medspelare, motspelare, tränare, domare, publik mm.

Men framförallt – idrotten har gett mig otroligt många fantastiska vänner och minnen för livet. Jag vill att alla barn ska ha möjlighet att få testa på och uppleva idrott, oavsett ekonomisk bakgrund. Jag vill att alla ska få chansen att försöka nå sina drömmar inom idrotten. Vissa kommer att lyckas nå dit de vill nå medan andra kommer tycka att de har misslyckats. Men alla kommer, resten av livet, ta med sig minnena, gemenskapen, kompisarna eller bara känslan av att ha haft en dröm. Och bara det är att lyckas enligt mig.

Till sist vill jag bara säga: Det finns ingen dröm som är för stor. Du kan nå hur långt du vill om du bara vill det tillräckligt mycket. Dröm stort!

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Klubbar

Surahammars IF
VIK Västerås 2008-2011
Växjö Lakers 2011-2014
Rockford IceHogs 2014-2015
Chicago Blackhawks 2015-2017
Anaheim Ducks 2017-2018
Växjö Lakers 2018
Metallurg Magnitogorsk 2018-2021
HC Davos 2021-

Tre kronor
78 landskamper