Isac Manner

Jag har alltid varit aktiv, när jag var liten så höll jag på med de flesta sporter såsom fotboll, hockey, brottning, boxning, kanot och innebandy. Annars så sysslade jag med musik och kompisar. När jag var 14 år började massa Youtube-filmer om styrkelyft dyka upp och jag fastnade direkt. Någon dag senare gick jag ner till gymmet som jag tränade på och frågade där ett par herrar om hur man började, och på den vägen är det. Jag lägger sjukt mycket tid på gymmet för de få sekunder som jag står där högst uppe på prispallen med medaljen runt halsen. Men allt hårda slit lönar sig när man står där högst uppe, och speakern ropar upp ens namn och nationalsången spelas.

Idrotten har varit en stor del av mitt liv, jag lärde mig tidigt att hård träning ger resultat. När jag var ca 10 år gammal var jag ute och sprang milen för första gången. Tack vare idrotten har jag fått bra disciplin och lärt känna min kropp. Jag har också lärt mig att man ska göra det som känns bra och är roligt och att man inte alltid ska bry sig om vad andra människor tycker och tänker.

Utöver mitt lyftande så sysslar jag även med domarskap inom ishockeyn. Jag dömer ca 3 matcher i veckan under vinterhalvåret och det är ett enormt bra komplement till tung träning, och jag älskar verkligen domaryrket.

Jag tycker att alla barn ska få chansen att testa på idrott oavsett ekonomisk situation. Alla barn ska få ha roligt, röra på sig, lära sig nya saker, se resultat och en höjd utveckling

Meriter

SM-Guld, 66-kilosklassen 2020