Sofi Flink

Vid 7-8-års ålder började jag ungefär samtidigt med fotboll och friidrott och när jag var 11 hoppade jag på handboll också.

Fotbollen konkurrerade med friidrotten då de båda är sommaridrotter så när friidrotten började gå bra i 14-årsåldern fick fotbollen stå tillbaka. Handbollen är ju en vintersport och har alltid gått att kombinera med friidrotten så det spelar jag än idag på vintrarna.

När jag var 15 bestämde jag mig för att satsa på spjutkastning och via idrotten har jag rest runt i hela världen på tävlingar och jag har vänner och bekanta överallt.

Känslan av lycka och glädje när man lyckas prestera ett resultat som man inte tror att man har i sig överglänser allt annat och den euforin man känner efter att ha vunnit något stort är så stark att man vill ha mer, hela tiden.

Lika fantastisk som det är när det går bra i idrotten, lika bedrövligt känns det när det går dåligt men jag försöker njuta när det går bra och se det som en utmaning när det går dåligt.

Jag har lärt mig att vägen till framgång inte är spikrak och det spelar ingen roll om du är duktig när du är ung, huvudsaken är att du har roligt! När man tycker något är roligt så vill man träna och tävla och det är det viktigaste, att röra på sig!

Foto: DECA Text & Bild

Meriter
2012 Junior VM-guld
2013 Junior EM-guld
2012 SM-guld
2013 SM-guld
2017 SM-guld
2018 SM-guld